Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier karmelowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1,5 szkl
mleko 3,2%
mleko skondensowane 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Likier karmelowy

Puszki mleka włożyć do garnka i zalać wodą – gotować pod przykryciem ok. 2,5 godziny. Odlać z wody i zostawić do ostygnięcia , następnie otworzyć i przełożyć masę do miski. Karmel zmiksować z odrobiną mleka i dolewając powoli spirytus dalej miksować i znowu mleka tyle aby uzyskać konsystencję rzadszego sosu , przelać do butelek i zakręcić. Likier jeszcze zgęstnieje gdy trochę postoi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 08.05.2012 14:12
mniam
goofy9 21.12.2011 23:18
cudowny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak