Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak z aromatem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 8 szt
mleko 1 szkl
sok pomarańczowy 1\\2 szkl
aromat pomarańczowy
cukier puder 2 szkl
spirytus 3\\4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak z aromatem

Żółtka utrzeć na gładką masę z cukrem pudrem. (nie może być grudek cukru gdyż alkohol tego nie rozpuści)Następnie dolewamy powoli mleko , sok pomarańczowy aromat i spirytus - cały czas ucierając mikserem. Konsystencja nie może być zbyt gęsta ponieważ jak przelejemy do butelek to nam jeszcze zgęstnieje. Po rozmiksowaniu wszystkich składników przelać do butelki - przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 01.12.2012 20:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak