Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

penne z bekonem

4.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 500 g
cebula 2 szt
masło 60 g
boczek 120 g

Przepis i sposób przygotowania na: penne z bekonem

Makaron ugotować al dente.zostawić 5 łyżek z gotowania.Cebulę posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach masła.Boczek pokroić w paski, usmażyć na patelni.Dodać do cebuli. Makaron też dodać do cebuli oraz 5 łyżek wody i poddusić wszystko razem.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 01.09.2012 00:18
lubię z bekonem
zdzislawa2 11.04.2012 14:57
pycha
gosia47-47 02.11.2011 08:37
mniam
owocówka 01.11.2011 11:05
super
Mati13 15.01.2011 09:24
fajne:)
mehia 10.01.2011 19:54
apetyczne :)
Ewelina45 10.01.2011 11:56
pycha
Natalia/tubisiek 10.01.2011 07:40
na pewno smaczne!
Jolanta41 09.01.2011 19:43
Aaaa, zostawić 5 łyżek wody z gotowania makaronu . :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak