Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszone cytryny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 8 + 4 szt
pieprz czerwony 2 łyżki ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cynamon 1 laska
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone cytryny

Cytryny- 8 szt - sparzyć następnie naciąć na krzyż ale, nie do końca posypać w środku grubą solą morską ok łyżkę na cytrynę i ułożyć ciasno w słoiku. Włożyć laskę cynamonu do słoika oraz przyprawy. Z pozostałych czterech cytryn wycisnąć sok i zalać cytryny do 3/4 wysokości słoika. Cytryny trzymać w ciepłym miejscu przez ok 2 tygodnie. (słoik zakręcont) Po tym czasie cytryny będą ukiszone zużyć lub przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak