Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarte jabłka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 kg
cukier
Cynamon mielony Prymat
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: tarte jabłka

Jabłka myjemy a następnie obieramy ze skórki. Wykrajany gniazdka nasienne i ścieramy na tartce jarzynowej. W wygotowanych słoikach układamy połowę jabłek następnie mocno ubijamy je ręką i odlewamy sok. Posypujemy 2 łyżkami cukru, odrobiną cynamonu i cukrem waniliowym i napełniamy słoik. Znów mocno dociskamy. Na wierzch znów dosypujemy cukier, cynamon i cukier waniliowy. Następnie słoiki dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak