Sposób przygotowania

Cukinie umyć i oczyścić następnie zetrzeć na tarce jarzynowej i posolić. Cukinię przełożyć do garnka i dusić. Paprykę upiec w piekarniku i z jeszcze ciepłej zdjąć skórkę, pokroić na małe kawałki i przełożyć do cukinii. Następnie cebulę pokroić w piórka i usmażyć na oleju z oliwek - wrzucić do cukinii - wszystko wymieszać z przyprawami oraz zmiażdżonym czosnkiem i dusić pod przykryciem. W między czasie dolać przegotowanej wody aby sos nie był zbyt gęsty - zagotować i zmiksować. Przygotować słoiczki i przełożyć sos do 3/4 wysokości zakręcić i pasteryzować 20 minut od zagotowania wody. Następnie wyjąć na ręczniki i zawinąć zostawiając do całkowitego przestudzenia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !