Sposób przygotowania

Schab opłukać , osuszyć , natrzeć solą , pieprzem , posmarować olejem , włozyć do brytfanny, podlać szklanką bulionu. Piec 40 min. Łodygę selera pokroić w kostkę , świeży tymianek posiekać . Upieczony schab lekko ostudzić. Z rozmrożonego ciasta francuskiego odciąc 1/3 , na pozostałym rozlożyć liście sałaty , posypać tymiankiem i pokrojoną łodygą selera . Ułożyć mięso , brzegi ciasta unieść i zlepić nad mięsem . Żółtko rozmącić z solą i pieprzem i posmarować ciasto . Zapiekać 20 min. w tem. 220st.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    iza15

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !