Sposób przygotowania

Kremówkę wlewamy do garnka z grubym dnem i dodajemy masło. Na najmniejszym ogniu odrobinę je podgrzewamy i dodajemy połamaną czekoladę. Nadal podgrzewamy na maleńkim ogniu cały czas mieszając (!) aż czekolada się rozpuści. Jeśli macie wrażenie, że masa za bardzo się nagrzewa zdejmijcie ją na chwilę z ognia. Do jednolitej masy dodajemy cukier, kokos i alkohol (którego nie należy oszczędzać :) ). Masa jest dość rzadka i należy włożyć ją do lodówki na ok 2 godziny by stężała. Z zastygniętej masy formujemy kule dłońmi i obtaczamy w kokosie. Trufle przechowujemy w lodówce, ale wyjmujemy ok 30 min przed planowaną konsumpcją, by odrobinę zmiękły

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !