Sposób przygotowania

Mleko podgrzać zcukrem . Mąkę wymieszać z drożdżami , dodać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę , szczyptę soli , 3 żółtka i mleko . Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośniecia . Blachę natłuscić , wyłożyć połową ciasta , przykryć plasterkami jabłek i resztą ciasta . Posmarować żółtkiem i piec ok. 45 min w tem. 180 st.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    lubie takie ciasta drożdzowe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    bardzo lubię szarlotkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    eklerek

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !