Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka drożdżowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 4 sztuki
cukier 0,5 szklanki
sól szczypta
mleko 1,5 szklanki
drożdże 2 opakowania
mąka 0,5 kg
margaryna 0,5 kostki
jabłka 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka drożdżowa

Mleko podgrzać zcukrem . Mąkę wymieszać z drożdżami , dodać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę , szczyptę soli , 3 żółtka i mleko . Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośniecia . Blachę natłuscić , wyłożyć połową ciasta , przykryć plasterkami jabłek i resztą ciasta . Posmarować żółtkiem i piec ok. 45 min w tem. 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 23.03.2011 00:21
super
eklerek 27.01.2011 01:10
dobre
Bart 25.01.2011 23:04
bardzo lubię szarlotkę
magical66 11.01.2011 19:58
lubie takie ciasta drożdzowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak