Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek marcepanowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 2 sztuki
masa marcepanowa 20 dkg
kolorowa posypka 1 torebka
dżem morelowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek marcepanowy

Zpodanych składników szybko zagnieść kruche ciasto , schłodzić w lodówce . Wylepić blachę . Piec ok. 40 min. Ciasto ostudzić , przekroić na pół i przełozyć częścią dżemu . Masę marcepanową rozwałkować . Przykryć mazurek i wstawić na 5 min. do goracego piekarnika . Ozdobic resztą dżemu , owocami kandyzowanymi i posypką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 11.08.2011 22:04
uwielbiam marcepan- świetny przepis
szalonamariolka 29.01.2011 10:55
bardzo lubię
Sylwia88 09.01.2011 16:40
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak