Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany ser owczy

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 kg
ser owczy 1 kg
masło 100 g
mąka szklanka
mleko 1/2 l
jajko 10 szt
masło do smarowania
sól do smaku
pieprz do smaklu

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany ser owczy

Gdy ciasto zmięknie ,rozgniesc owczy ser,na patelni roztopić masło dodać mąkę i mleko,wszystko zagotować na małym ogniu,ciągle mieszając ,doprawić solą i pieprzem.Po czym wystudzić sos ,dodać jajka i rozgnieciony ser.
Ciasto francuskie rozwałkować na 6 krążków wielkosci tortownicy i posmarować je po wierzchu masłem,następnie rozsmarować ser.Całośc układać na posmarowanej tortownicy,piec przez godz .Po upieczeniu kroić na małe porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 18.03.2011 07:22
smaczne
msmariusz 21.01.2011 18:53
coś innego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak