Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe lody

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 10 dkg
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mleko 500 ml
olejek migdałowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe lody

Jajka ubić z cukrem waniliowym. Olejek rozmieszaj z małą ilością mleka. Resztę mleka zagotować. Wlej do niego olejek i wymieszaj. Goracy płyn wlewaj powoli do masy jajecznej, cały czas ubijając. Następnie ostudź i przelej do puszki ze stali nierdzewnej. Zamróź na ok.2 godziny. Wyjmij, wymieszaj i zmiksuj. Zamróź ponownie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 10.08.2011 21:00
zawsze się zastanawiam jak takie lody smakują, ale nigdy nie mam odwagi wypróbować takich przepisó
RenataZ-et 10.01.2011 11:56
Ale pyszności, mniam :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak