Sposób przygotowania

Wymieszać sok cytrynowy i sos rybny, zalać tym fileta i zostawić 1/2 godziny w lodówce. Grzyby namoczyć. Rybę piec w folii aluminiowej przez 15 minut w temp. 225 stopni. Marchew, kalarepę i grzyby kroimy w cienkie paski. Ugotować w osolonej wodzie. Dymkę zeszklić na oleju, dodać sok pomidorowy, utarty imbir i rozdrobnione chili, chwilę gotować, dodać ocet. Podawać rybę posypaną jarzynami i polaną sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Taką rybkę to ja chętnie - byle tylko nie było ości.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !