Sposób przygotowania

Oddzielamy żółtka od białek. Białka wyrzucamy a jajka ubijamy z cukrem.

Cukier trzcinowy ma wspaniały aromat. Można użyć zwykłego, będzie trochę mniej aromatyczne, ale tez pyszne.

Po dokładnym ubiciu mikserem cukru z żółtkami dolewamy wódkę.

Mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed każdym podaniem zmieszać.

Ja lubię z dużą ilością lodu...

Pycha.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Przepraszam za błąd w nazwie. Ajerkonjak DOMOWY oczywiście!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    wypróbuję przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    nie dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !