Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa pieczona w cebulce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 2 plastry
boczek wędzony 2 plastry
ogórek kiszony 1 sztuka
cebula 3 sztuki
ryż 2 łyżeczki
marchew 1/4 sztuki
musztarda 1 łyżeczka
olej do smażenia 8 łyżek
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
sól do smaku
pieprz 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa pieczona w cebulce

Płaty mięsa przyprawiamy solą, pieprzem, smarujemy z jednej trony musztardą. Boczek kroimy w kostkę, 0,5 cebuli w piórka, 1 marchew w krążki, 1 ogórek kiszony na 2 części wzdłuż. Układamy składniki na płaty mięsa, zwijamy, wiążemy nićmi. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, układamy rolady smażymy z dwóch stron na mocnym ogniu.

Do naczynia żaroodpornego układamy pozostałącebulę pokrojoną w piórka, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, polewamy 5 łyżkami oleju, układamy roladki. Pieczemy w piekarniku w temp 160 stopni ok 30 minut, odczasu do czasu mieszając cebulkę i przewracając mięso.
Podawać z ryżem lub ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 01.11.2011 19:08
mniam
Agnik 27.09.2011 15:47
pycha
Koper 12.02.2011 22:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak