Sposób przygotowania

Płaty mięsa przyprawiamy solą, pieprzem, smarujemy z jednej trony musztardą. Boczek kroimy w kostkę, 0,5 cebuli w piórka, 1 marchew w krążki, 1 ogórek kiszony na 2 części wzdłuż. Układamy składniki na płaty mięsa, zwijamy, wiążemy nićmi. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, układamy rolady smażymy z dwóch stron na mocnym ogniu.

Do naczynia żaroodpornego układamy pozostałącebulę pokrojoną w piórka, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, polewamy 5 łyżkami oleju, układamy roladki. Pieczemy w piekarniku w temp 160 stopni ok 30 minut, odczasu do czasu mieszając cebulkę i przewracając mięso.
Podawać z ryżem lub ziemniaczkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pycha
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !