Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz po tarnobrzesku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filety z leszcza 1 kg
sok z cytryny 1 łyżka
masło 1 łyżka
pieczarki 20 dkg
bulion 1 szklanka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz 4 ziarna
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
sól do smaku
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
żółtko jajek 2 sztuki
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz po tarnobrzesku

Filety skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pokroić na porcje. Pieczarki pokroić na plasterki. Rondelek wysmarować masłem, ułożyć w nim rybę, posypać przyprawą do ryby, dodać pieczarki, zalać bulionem i dodać trochę wina, przyprawić pieprzem i gałką. Dusić ok 25 minut na małym ogniu. Rozmieszać resztę wina z żółtkami i mąką ziemniaczaną, wlać do ryby, podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 19.09.2011 19:17
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak