Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche babeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: margaryna 3/4 kost.
mąka 2 szkl.
cukier 1/2 szkl.
żółtko jajek 2 szt.
skórka z cytryny
cukier puder 1/2 szkl.
twaróg 1/4 kg.
cukier waniliowy
brzoskwinie 30 dkg.
porzeczki 15 dkg.
Nadzienie: 1/2 kost.
masło 1/2 kost.

Przepis i sposób przygotowania na: kruche babeczki

ze składników zagnieść ciasto zawinąć w folię i schłodzić ok.0,5godz.rozwałkować wycinać szklanką i wylepić do 16 foremek babeczkowych piec ok.20min.w temp.180st.przygotować krem utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym dodawać po łyżce twarogu cały czas ucierając,napełnić kremem babeczki i udekorować półplasterkami brzoskwiń i porzeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.03.2014 18:26
super babeczki
caralajna 04.08.2012 08:17
lubię takie
Wafelek2601 09.07.2012 09:39
Pyszne
Ewelina38 08.04.2011 21:59
zapewne przepyszne te babeczki
Ewelina38 08.04.2011 21:59
zapewne przepyszne te babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak