Sposób przygotowania

Kalarepki obrać, przekroić na połówki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Na patelni rozgrzać tłuszcz, usmażyć drobno posiekaną cebulkę, dodać mięso i jeszcze przez chwile smażyć. W kalarepkach łyżką wydrążyć miąższ ze środka i włożyć go do smażącego się mięsa, wlać śmietanę, dodać żółtko, zieleninę i przyprawy, wymieszać. Kalarepki napełnić farszem, posypać żółtym serem, ułożyć na blaszce i piec przez 10 minut w temp 220 stopni. Podawać z ziemniakami i sałatką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    lubię kalarepki...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    jeszcze takiej nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !