Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kula z twarożkowym nadzieniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok jabłkowy 1 szkl.
płatki żelatyny czerwonej 8 szt.
cukier waniliowy 4 łyżki
śmietana 30% 1/5 l
cukier 3 łyżki
syrop waniliowy 3 łyżki
płatki żelatyny białej 6 szt.
biszkopty okrągłe 1 paczka
galaretka porzeczkowa 1 szt.
Nadzienie: 40 dkg
twarożek 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: kula z twarożkowym nadzieniem

żelatyny osobno namoczyć w odrobinie wody,porzeczki oczyścić i umyć,sok jabłkowy podgrzać z cukrem waniliowym odstawić,czerwoną żelatynę odcisnąć i wymieszać z ciepłym sokiem jabłkowym,wlać zimny sok,wymieszać,wrzucić porzeczki i schłodzić,drugą miskę o średnicy ok.4cm.mniejszej od pierwszej miski,włożyć do środka tak by galaretka nabrała kulistą formę i wstawić do lodówki na ok.1,5godz.twarożek wymieszać na gładką masę z cukrem i syropem,białą żelatynę rozpuścić,wymieszać z twarożkiem,kiedy masa zacznie tężeć,wymieszać ze śmietaną,jak galaretka zacznie tężeć wylać ją na masę twarożkową,przekładając biszkoptami i wstawić do lodówki na ok.6 godz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.05.2012 10:18
pyszne!
Iwona51
Iwona51 01.11.2011 19:59
super
Angelika10 16.09.2011 22:43
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak