Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort bezowy-truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cukier 1 szklanka
białko 4 szt
śmietanka kremowa 1,5 szklanki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Tort bezowy-truskawkowy

Białka ubić na sztywna pianę, pod koniec dodawać stopniowo cukier. Blaszkę wysmarować tłuszczem, oprószyć mąką i wylać dwa krążki. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temp 150 stopni i piec około 20 minut. Następnie zmniejszyć temp do 100 stopni i piec około 40 minut. Wystudzone krążki przełożyć ubitą śmietaną i świeżymi truskawkami. Podawać zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 05.05.2012 09:15
wspaniały! :)
anulka69 09.03.2012 08:50
pycha
Margo1 17.01.2011 12:42
musi być smaczny ten torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak