Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kefirowa pianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 łyżki
margaryna 1/2 kost.
kefir 1/2 l
cukier puder 3/4 szkl.
cukier waniliowy
czerwona porzeczka 30 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka truskawkowa 1 szt.
sucharki 20 (na spód)

Przepis i sposób przygotowania na: kefirowa pianka

sucharki zetrzeć zalać mlekiem,dodać margarynę i wyrobić na jednolitą masę,masę wyłożyć na dno tortownicy,kefir wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,dodać otartą skórkę z cytryny oraz wyciśnięty sok,żelatynę zalać odrobiną wody jak napęcznieje to rozpuścić podgrzewając,ubić kefir mikserem,połączyć z żelatyną,masę wymieszać z 1/2 umytych i przebranych porzeczek wylać na spód maślany schłodzić ok.2 godz.wysypać resztę porzecz na górę i zalać tężejącą galaretką odstawić di schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 05.12.2013 09:30
fajny przepis
Grazyna0211 10.10.2011 10:37
świetne!
wolochski 14.07.2011 23:18
super
Ewelina38 03.04.2011 16:35
ale fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak