Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowo-arachidowe ciasteczka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
jaja 2 szt
cukier puder 10 dag
wiórki kokosowe 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat migdałowy 1/4 łyżeczki
śmietana 1 łyżka
masło 15 dag
orzechy arachidowe 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowo-arachidowe ciasteczka

Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać na stolnicę, dodać masło, dokładnie posiekać nożem, wsypać wiórki, orzechy i aromat. Cukier puder z jajkami ubić do białości. Dodawać stopniowo do mąki i wyrobić ciasto, odłożyć w chłodne miejsce. Następnie ciasto rozwałkować, pociąć radełkiem w kwadraty, ułożyć na przygotowanej blaszce, piec na jasno złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 11.05.2013 09:18
uwielbiam ciasteczka kokosowe
Margo1 17.01.2011 12:41
pyszne , lubię kokosowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak