Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewki dodatek do dań mięsnych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 3 pęczki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
mleko 0,5 szkl
koperek 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewki dodatek do dań mięsnych

Oczyszczoną rzodkiewkę umyć, pokrajać w ćwiartki lub plastry
ugotować, wrzucając do wrzącej osolonej wody, gotujemy w niewielkiej ilości wody. W trakcie gotowania woda powinna odparować. Miękką rzodkiewkę oprószyć mąką, dodać mleko, zagotować, dodać masło, opłukany i posiekany koper. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 15.12.2011 20:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak