Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karpatka z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kompot wiśniowy 1 słoik
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
śmietana 30% 0,5 l
śmietanfix 2 szt
cukier waniliowy
karp 30 na karpatkę, gotowe

Przepis i sposób przygotowania na: karpatka z bitą śmietaną

ciasto rozwałkować ułozyć na blasze i upiec w temp.190st.ok.20min.wiśnie osączyć i 3/4 kompotu zagotować,resztę rozmieszać z mąką ziemniaczaną i wlać do gotującego się kompotu,mieszać aż zgęstnieje,dodać wiśnie i wystudzić,ciasto rozciąć na 2 równe porcje na jednej rozsmarować masę wiśniową,śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym i śmietanfikxem,wylać na masę wiśniową i przykryć pozostałym ciastem,schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.01.2014 16:39
fajna karpatka
Grazyna0211 21.10.2013 15:31
pysznie się zapowiada
Megi 30.07.2012 10:34
ciekawy pomysł na karpatke:)!!
Seba 02.01.2012 15:27
smaczne
Angelika10 01.10.2011 23:09
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak