Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
sól
pieczarki 200 g
woda 3 (gorąca)
cebula 1 szt
papryka 3 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto

Opłukany na sitku ryż zalać wodą, osolić, gotować 15 minut. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę i usmażyć na złoty kolor. Pieczarki pokroić w paski, dodać do cebuli, dusić 10 minut. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski dodać do pieczarek i cebuli, posypać papryką i dusić do miękkości. Przełożyć to wszystko do ryżu, wymieszać, poddusić jeszcze wszystko razem z 8 minut. Podawać z pieczonymi udkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 23.08.2011 10:40
wow uwielbiam risotto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak