Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na zielono

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 50 dag
groszek zielony 15 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 5 szt
por 1 szt
papryka zielona 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kapusta 3 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na zielono

Filet z kurczaka pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć wraz z rozmiażdżonym czosnkiem na tłuszczu. Dodać groszek, pokrojoną w wąskie paski paprykę, talarki pora, posiekaną cebulkę dymkę i zszatkowane liście kapusty, podlać odrobiną wody. Smażyć ciągle mieszając, aż warzywa zmiękną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 19.08.2012 16:01
smaczny
olkaaa 07.07.2012 15:40
chętnie spróbuję
Monika193
Monika193 27.11.2011 17:05
pycha
Mariusz10 15.04.2011 23:24
genialny ten przepis
agnieszka137 27.01.2011 19:23
Rewelacyjne danie
Iwona51
Iwona51 26.01.2011 00:14
pyszności
Margo1 17.01.2011 12:39
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak