Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 40 dag
cebula 1 szt
zielony groszek 5 łyżek
jajko 1 szt
sos sojowy 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
zielenina 1 posiekana
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kiełbasą

Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki, usmażyć na oleju, dodać sos sojowy, wszystko podgrzać, a następnie wrzucić posiekaną drobno cebulę, pokrojoną marchewkę i groszek,. Smażyć aż warzywa będą miękkie, pod koniec dodać ugotowany ryż i wbić jajko. Potrawę wymieszać a gdy jajko się zetnie posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 26.02.2014 17:00
smaczne danie
olkaaa 14.10.2012 11:14
muszę spróbować
Andysz 02.05.2012 13:38
fajne;)
berys18 12.05.2011 07:42
gratuluję pomysłu
berys18 12.05.2011 07:42
fajny przepis
Iwona51
Iwona51 26.01.2011 00:12
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak