Sposób przygotowania

Składniki ciasta posiekać, zagnieść ciasto wstawić do lodówki. Po godzinie wyjąć ciasto z lodówki, ciasto rozwałkować i wycinać z niego szklanką i foremką do babeczek-pary krążków. Krążkami ze szklanki oblepić posmarowaną tłuszczem zewnętrzną stronę foremek do babeczek i upiec w piekarniku na złoty kolor. .. Wyciąć małym kieliszkiem środki z krążków wykrojonych foremką i upiec je. Uformować z rulonu ciasta korzonki grzybka, maczać je w białku, a koniuszki w maku, następnie upiec. Przygotować krem karpatkowy. Do upieczonych kapeluszy nakładać krem i przykryć je krążkiem z dziurką. Włożyć korzonek w dziurkę. Kapelusz grzyba polać polewą czekoladową. Krem i polewę przygotować według przepisu na opakowaniu.







Przepis mam z jakiegoś czasopisma, i dzielę się nim z wami.
Polecam wychodzą smaczne grzybki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !