Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę, marchewkę w plasterki, por w krążki a cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać olej, włożyć boczek i warzywa, oprószyć solą, pieprzem i ostrą papryką, mieszając smażyć około 10-15 minut. Następnie dodać pokrojoną brukselkę i obrane ze skórki, pokrojone na cząstki pomidory. Wlać śmietanę i troszkę wody, gotować kolejne 10-15 minut, przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i mięsem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki boczek musi być pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    to coś dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    lubię takie danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !