Sposób przygotowania

Filet opłucz i osusz. Długim nożem zrób kieszeń i nafaszeruj ją płatkami migdałowymi. Mięso natrzyj solą, zmiażdżonym ząbkiem czosnku i pieprzem. Odłóż w chłodne miejsce na godzinę, przełóż do żaroodpornego naczynia, polej stopionym masłem i piecz (ok. 1 godziny i 20 minut) w temperaturze 180 stopni. W połowie pieczenia podlej szklanką gorącej wody. Mięso dokładnie wystudź, wtedy pokroi się łatwiej.
Zlej sos z pieczenia, usuń z niego tłuszcz, przecedź. Malagę podgrzej z goździkami , rodzynkami i blanszowanymi migdałami, dodaj 5 łyżek wody i 2-3 łyżki sosu z pieczenia, wsyp żelatynę, dokładnie wymieszaj.
Plastry indyka ułóż na półmisku, obok ułóż rodzynki i migdały, polej galaretą z malagi i wstaw do lodówki do stężenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam super przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Musi fajnie smakować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !