Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
papryczka chilli 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sos sojowy 4 łyżki
mąka 1 łyżka
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa na ostro

Wątróbkę pokroić na kawałki, mocno podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia dodać bardzo drobno posiekaną papryczkę chilli i rozmiażdżony czosnek, smażyć ok. minuty. W misce połączyć koncentrat pomidorowy z sosem sojowym i mąką. Mieszaniną zalać wątróbkę i podgrzać, aby zaczęła się gotować. Danie doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 08.01.2014 16:47
bardzo smaczna
MAR3STA 20.08.2011 18:48
fajna taka watróbka
Margo1 17.01.2011 12:47
lubię wątróbkę a jak jest na ostro to w sam raz dla męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak