Sposób przygotowania

Mięso mielone przyprawić (jeśli nie jest przyprawiane ),dodać 1 małe jajko i trochę bułki tartej−dobrze wymieszać. Formować małe kulki, a następnie zdusić je ręką na okrągłe ale płaskie kotlety.Opiec na patelni z obu stron. Bułki przeciąć na pół. Włożyć na chwilę do nagrzanego piekarnika lub mikrofalówki aby podgrzać. Jeśli uda Wam się kupić świeżo upieczone−jeszcze ciepłe to nie trzeba grzać. Jedną połówkę bułki posmarować ketchupem,drugą sosem do sałatek lub majonezem.Na jedną połówkę nałożyć surówki z kapusty−przyrządzonej wg uznania−może być kupna następnie położyć kotleta i złożyć bułkę.Dodatków kłaść ile się chce. Hamburgery gotowe więc życzę SMACZNEGO.

Bardzo smaczne są również następnego dnia−po przygotowaniu zawinąć w folię aluminiową.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !