Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka 1 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 2 szt
boczek wędzony 10 dag
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
żółty ser starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z pieczarkami

Boczek pokroić w kostkę i przetopić na patelni z łyżką oliwy. Dodać drobno posiekaną cebulkę, lekko zeszklić. Do przygotowanego naczynia żaroodpornego położyć pokrojoną w plasterki brukselkę, dodać boczek z cebulą, wlać 150ml wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie włożyć pokrojone pieczarki, doprawić solą i pieprzem, posypać utartym serem i zapiec około 15 minut. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 20.12.2013 08:15
Ciekawa propozycja na brukselkę.
Katarzyna59 26.08.2012 19:56
super
Monika193
Monika193 18.01.2011 22:02
taka brukselka musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak