Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę i przetopić na patelni z łyżką oliwy. Dodać drobno posiekaną cebulkę, lekko zeszklić. Do przygotowanego naczynia żaroodpornego położyć pokrojoną w plasterki brukselkę, dodać boczek z cebulą, wlać 150ml wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie włożyć pokrojone pieczarki, doprawić solą i pieprzem, posypać utartym serem i zapiec około 15 minut. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taka brukselka musi być pyszna
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawa propozycja na brukselkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !