Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka tatusia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa z kością 25 dag
zimnej wody 3 l
włoszczyzna 1
koncentrat pomidorowy 1
drobno posiekanego koperku 1 łyżka
gęstej kwaśnej śmietany 1 szklanka
cukru szczypta
soli i pieprzu szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka tatusia

Mięso włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować przez 30 minut. Włoszczyznę oczyścić i dodać do wywaru razem z koperkiem, solą i szczyptą pieprzu. Kiedy mięso i jarzyny będą miękkie, przecedzić wywar i wymieszać z koncentratem pomidorowym. Zupę gotować jeszcze 5 min. Zaprawić śmietaną i dodać łyżkę cukru.

Smacznego!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika192 03.03.2011 14:54
pycha:))
diablica85 05.07.2010 14:06
Pycha
borys 03.06.2010 11:54
Nie tylko pewnie tatusia:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak