Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczkowe kwiatki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
masło 250 g
śmietana 18 proc 3 łyżki
żółtko jajek 3 szt
cukier 4 łyżki
drożdże 30 g
sól do smaku
dżem jagodowy 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczkowe kwiatki

Z mąki, masła, żółtek zagnieść ciasto. Dodać cukier, szczyptę soli oraz drożdże rozrobione w śmietanie.Zagnieść ciasto i włożyć na noc do lodówki. Podzielić na dwie części. Rozwałkować na wysokość 0,5 cm i wyciąć drobne ciasteczka- jedno pełne w drugim mniejszą foremką wyciąć dziurkę. Piec w temperaturze 190 stopni około 15 minut. Wystudzić, smarować dżemem jagodowym pełne ciasteczko i przyklejać do niego wycięte.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 08.06.2012 18:37
śliczne ciasteczka
caralajna 04.06.2012 08:24
cudeńka
iziona 08.12.2011 15:05
Piękne i bardzo apetyczne, uwielbiam takie ciasteczka
Rybciia 04.08.2011 20:03
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak