Sposób przygotowania

Z mąki, masła, żółtek zagnieść ciasto. Dodać cukier, szczyptę soli oraz drożdże rozrobione w śmietanie.Zagnieść ciasto i włożyć na noc do lodówki. Podzielić na dwie części. Rozwałkować na wysokość 0,5 cm i wyciąć drobne ciasteczka- jedno pełne w drugim mniejszą foremką wyciąć dziurkę. Piec w temperaturze 190 stopni około 15 minut. Wystudzić, smarować dżemem jagodowym pełne ciasteczko i przyklejać do niego wycięte.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    śliczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękne i bardzo apetyczne, uwielbiam takie ciasteczka
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    cudeńka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    śliczne ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !