Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
masło 1,5 kostki
mleko 2/3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1,5 szklanki
jajko 6 sztuk
kakao 5 łyżeczek
rodzynki 5 dkg
orzechy 15 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe

Masło, cukier, mleko i kakao gotować w garnku przez 10 minut stale mieszając. Po tym czasie odlać 3/4 szklanki na polewę. Resztę ostudzić, dodać żółtka, mąkę, rodzynki i orzechy, a na końcu ubitą pianę z białek. Blachę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wylać na nią ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku przez 40 minut. Po wyjęciu ostudzić, polać polewą i ozdobić orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.01.2012 11:59
przepyszne :)
Ela15 22.10.2011 20:37
pycha
bursztynek 26.09.2011 23:12
mniamnuśne ...
Iwona51
Iwona51 03.06.2011 16:16
smaczne
RenataZ-et 09.01.2011 10:55
Pyszne czekoladowe ciacho :)
Tahitha 09.01.2011 10:42
Fajny przepis :)
halinka1011 09.01.2011 10:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak