Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczne roladki z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
wywar drobiowy 150 ml
cebula 2 sztuki
ser owczy 40 dkg
olej 2 łyżki
gęsta śmietana 125 ml
wino białe wytrawne 1 kieliszek
indyk 4 sznycle

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne roladki z indyka

Mięso oprószyć solą i pieprzem. Cebulę, czosnek i zieleninę posiekać, po czym usmażyć na maśle. 20 dkg sera pokroić na 4 plasterki. Na mięsie ułożyć ser i masę, spiąć wykałaczkami. Obsmażyć, zalać wywarem i dusić. Do sosu dodać resztę sera, wino i śmietanę, przyprawić. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 09.01.2011 13:19
smaczne
Małgorzata113 09.01.2011 10:15
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak