Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Belgijskie naleśniki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
masło 5 dag
mleko 1\\2 l
cukier wanilinowy
jaja 2 szt
koniak 1 kieliszek
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Belgijskie naleśniki

Ucieramy mąkę z jajkami, mlekiem i cukrem waniliowym. Mieszamy to wszystko z roztopionym i przestudzonym masłem. Wlewamy kieliszek koniaku i odstawiamy na godzinę by napęczniało. Rozgrzaną patelnię smarujemy tłuszczem i kolejno smażymy cienkie naleśniki. Zwijaj je w rulony, podajemy z konfiturą - dżemem i płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 18.09.2011 19:05
lubimy nalesniki
romanrafal
romanrafal 17.09.2011 19:19
pycha
pawel6 09.01.2011 10:39
pyszne takie naleśniczki
suzana 09.01.2011 10:02
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak