Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słone precelki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 30 dag
mąka 30 dag
ziemniaki ugotowane 30 dag
Sól gruba do posypania
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Słone precelki

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać przegniecione przez praskę ziemniaki, masło i wyrobić ciasto. Z ciasta formować cienkie wałeczki, następnie zwijać precelki. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać solą, ułożyć na blaszce i piec w temp 180 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.11.2013 09:28
ciekawy przepis
czekoladka_m 03.12.2012 20:25
muszę wypróbować:)
Iwona51
Iwona51 27.01.2012 12:06
pycha
Monika193
Monika193 09.01.2011 12:19
uwielbiam słone przekąski
aguus 09.01.2011 10:26
rewelacyjny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak