Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski kociołek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
kiełbasa chuda 1/2 kg
ziemniaki 60 dkg
natka pietruszki 1 łyżeczka
pieprz 1
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
olej do smażenia 1
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka czerwona 1 (w płatkach)
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski kociołek

Kiełbase kroimy w księżyce podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy cebule i papryke pokrojoną w kostkę - smażymy około 5 minut, dodajemy poszatkowana kapustę, smażymy 10 minut na koniec wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę, zalewamy 1/2 litra wody, dodajemy przyprawy i gotujemy aż kapusta i ziemniaki będą miękkie, na koniec dodajemy łyżeczkę koncentratu, część ziemniaków możemy przepuścić przez sitko, aby zagęścić potrawe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 27.01.2011 19:42
Kocioł wiejski dziś dostałam ,no i Kasi posłuchałam ..... jarzyn sporo nawrzucałam i kiełbasę też dodałam , wszystko razem zgotowałam a potrm się zajadałam hej!
ewasylwia 17.01.2011 15:18
pyszne danie
IZABELA29 09.01.2011 11:17
smacznie
RenataZ-et 09.01.2011 11:04
Same pyszności w tym kociołku :)
Misiek1 09.01.2011 10:15
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak