Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki zetrzeć na jarzynowej tarce. Boczek pokroić w plastry i wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem poddusić na patelni. Dodać ziemniaki, pokrojone w kostkę pomidory, pietruszkę, przyprawy i wszystko razem wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, posypać bułka tartą, włożyć mieszankę ziemniaczaną, dobrze przycisnąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni na 25-30 minut. Podawać z sosem i mięsem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż chce się jeść :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawie sięzapowiada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !