Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak biały

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywaru z mięsa i warzyw 1,5 litra
kapusty 0,5 kg
boczku 10 dag
pieczarek 8
cebule 2
mąki 2 łyżki
masła 1 łyżka
natka pietruszki 1
majeranku szczypta
przyprawy do zup szczypta
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak biały

Kapuste drobno posiekać. W duzym garnku zalać kapustę wodą i dodać masło. Dusić do miękkości. Boczek pokroić i częściowo stopić na patelni. Pieczarki i cebulę drobno pokroić, dodać do boczku i usmażyć. Połączyć z mąką i lekko zrumienić. Wymieszać z wywarem i kapustą. Gotować, doprowadzając do wrzenia.Doprawić przyprawami do smaku i chwilę podgotować.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 29.05.2011 22:46
apetyczne
Monika192 03.03.2011 14:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak