Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona sałatka z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2
orzechy włoskie 20 dag
seler naciowy 2 łodygi
oliwa 3 łyzki
sok z cytryny 3 łyżki
sól
jabłka 4 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona sałatka z orzechami

Pół jabłka pokroic w plasterki, a pozostale owoce pokroic w cwiartki, usowajac gniazda nasienne i miazsz pokroic w dosc duza kostke.
Pokrojone owoce skropic dwiema lyzkami soku z cytryny. Cebule obrac i pokroic w drobna kosteczke. Orzechy posiekac. Łodygi selera umyć i pokroić w małe kawałki.
Tak przygotwane składniki przełożyć do salaterki i skropić sosem przygotowanym z pozostałegoo soku z cytryny, wymieszanego z odrobiną soli i z oliwą. Sałatkę delikatnie wymieszać i na godz. wstawić do lodówki. Sałatkę podawać w szklanych pucharkach bo bardziej efektywnie wygladaja:P i kada udekorowac natka pietruszki i plasterkami czerwonego jablka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak