Sposób przygotowania

Pół jabłka pokroic w plasterki, a pozostale owoce pokroic w cwiartki, usowajac gniazda nasienne i miazsz pokroic w dosc duza kostke.
Pokrojone owoce skropic dwiema lyzkami soku z cytryny. Cebule obrac i pokroic w drobna kosteczke. Orzechy posiekac. Łodygi selera umyć i pokroić w małe kawałki.
Tak przygotwane składniki przełożyć do salaterki i skropić sosem przygotowanym z pozostałegoo soku z cytryny, wymieszanego z odrobiną soli i z oliwą. Sałatkę delikatnie wymieszać i na godz. wstawić do lodówki. Sałatkę podawać w szklanych pucharkach bo bardziej efektywnie wygladaja:P i kada udekorowac natka pietruszki i plasterkami czerwonego jablka.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !