Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BAKŁAŻANY NA ZIMNO

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 4 pomidory
cebula 1
oliwki zielone 100 g.
oliwa 100 ml.
ocet winny
sól do smaku
cukier szczypta
bakłażan
orzechy włoskie 50 g.
kapary 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: BAKŁAŻANY NA ZIMNO

Bakłażany pokroić w kostkę, posolić i odstawić na 30 min. Cebulę obrać, pokroić, podsmażyć na oliwie i przełożyć do garnka. Kolejno usmażyć odstałe bakłażany. Przełożyć do garnka z cebulą. Pomidory pokroić w kostkę, wyjąć pestki, smażyć 10-15 min, połączyć cebulą i bakłażanami. Całość wymieszać, dusić kilka minut. Następnie dodać oliwki, orzechy, doprawić octem, solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. Na sam koniec posypać kaparami, odstawić do schłodzenia. Podawać na zimno. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 15.11.2012 10:38
super
gosia1988 15.11.2012 10:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak