Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z kaszy jaglanej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 1,5 szkl
mleko 2 szkl
słonina 10 dag
cukier 3 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z kaszy jaglanej

Do garnka wlać mleko i 1,5 szkl wody,dodać cukier i szczyptę soli, zagotować, wsypać kaszę. Gotować pod przykryciem, gdy kasza całkowicie wchłonie płyn, odstawić. Słoninę pokroić w plastry, częścią słoniny wyłożyć dno i boki żaroodpornego naczynia. Następnie naczynie napełnić kaszą wymieszaną z natką pietruszki i wyłożyć na wierzch pozostałą słoninę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zrumienić na złoty kolor. Podawać z gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 25.01.2014 07:07
trzeba zrobić
ben-ka 24.01.2014 08:52
Nie jadłam takiego dania ale chętnie bym spróbowała.
olkaaa 07.06.2013 07:31
chętnie spróbuję
mehia 03.05.2011 12:37
pomysłowe
Monika193
Monika193 14.01.2011 16:22
pyszna
Iwona51
Iwona51 09.01.2011 00:43
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak