Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab jagnięcy

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec jagnięcy 600 g
oliwa 1 szkl
czosnek 4 ząbki
cytryny 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab jagnięcy

Oliwę ,posiekany czosnek,wyciśniety sok z cytryn oraz sól ,pieprz i tymianek zmieszać razem w dużym naczyniu.
Natomiast mięso pokroić na małe kawałki[paski] i dodać do marynaty na 3 godz.Kawałki opiekać na ruszcie ,aż zmiekną.
Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak