Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cheupiąca szarlotka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
masło 20 dag
mąka 2 szkl
rzechy arachidowe 10 dag
wino białe 1/2 szkl
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 1/2 szkl
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Cheupiąca szarlotka

Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie. Skropić sokiem z cytryny, posypać połową cukru, zalać winem. Mąkę z masłem posiekać , zagnieść ciasto i zetrzeć na grubej tarce na jabłka. Posypać posiekanymi orzechami i pozostałym cukrem.Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w temp 200 stopni około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.10.2013 07:59
muszę spróbować
marta34 03.06.2012 13:34
pycha
Margo1 16.01.2011 00:17
uwielbiam szarlotki
Iwona51
Iwona51 12.01.2011 13:25
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak